אודות

רקע

בשנת 2000 בטיול שערכתי באיטליה, נחשפתי לראשונה למשקה הלימונצ'לו. בביקור באחד מחמשת כפרי הדייגים "חמשת האדמות" (Cinque Terre), הממוקמים בריווירה האיטלקית המזרחית מדרום לפורטופינו, קיבלתי מתכון להכנת לימונצ'לו מאישה מבוגרת, מתכון העובר במשפחתה מזה דורות. הלימונצ'לו המתקבל מאופן ההכנה היחודי לאיזור טוסקנה מאופיין בקבלת משקה צהוב וצלול, להבדיל מהלימונצ'לו של איזור דרום איטליה: נאפולי, סורנטו והאיים הדרומיים קאפרי וסיציליה שבהם מתקבל משקה צהוב לימוני אטום.

איך התחלתי?

המתכון שקיבלתי שימש אותי להכנת משקה ביתי לצריכה אישית ולחלוקה למשפחה ולחברים. התגובות החיוביות מצד המשפחה והחברים הביאו אותי להכין לחתונת בני בשנת 2005, בקבוק לימונצ'לו לכל שולחן. תגובותיהן הנלהבות של אורחי החתונה דחפו אותי לבחון את המשקה מול שפים במסעדות איטלקיות מובחרות בארץ. משקיבלתי הזמנות מידיות למוצר, התחלתי בייצור המשקה למסעדות ובעצם הפכתי את התחביב לעסק.

תגובות למשקה

בטעימות שעשיתי למוצר בכפר שמריהו, טעם אותו מלחין, מעבד ומנצח של התזמורת הקאמרית הישראלית ואמר לי: "זה הלימונצ'לו הטעים ביותר שטעמתי בחיי, ואני טעמתי לימונצ'לואים בחיי".

מה מייחד את לימונצ'לו GFL ?

הלימונים מזן "יוריקה", הגדלים בשיטה האורגנית בחצר ביתי, נבחרים אחד אחד ורק הטובים ביותר משמשים להכנת המשקה. כל לימון מקבל יחס אישי, נשטף במים פושרים ועובר ניגוב במטלית להסרת שאריות לכלוך שנדבקו לקליפה.
האלכוהול בו אני משתמש מיובא מיוון ע"י "החברה הבינלאומית לאלכוהול ולמשקאות חריפים בע"מ". בבדיקה שערכתי לאלכוהול במכון הישראלי ליין ברחובות התקבלו תוצאות מצוינות למוצר.
כל תהליך הייצור והאריזה מתבצע באופן ידני על ידי בלבד, למעט משאבה אוטומטית למילוי בקבוקים.

  • לימונצ'לו GFL מיוצר מרכיבים טבעיים בלבד.
  • צבעו של לימונצ'לו GFL צהוב צלול.
  • המשקה מחליק ואינו גורם לצריבה טורדנית בגרון.
  • המשקה מיוצר באיכות בלתי מתפשרת וניתן לקנותו במחיר אטרקטיבי.

סגור לתגובות.